Workouts voor op de fitness trampoline

Trampolinespringen is leuk, en misschien heb je het als kind vaak gedaan. Maar wist je dat trampolinespringen ook hartstikke goed voor je is en je met een fitness trampoline heel wat leuke workouts kunt doen? Wij geven je in dit artikel inspiratie voor workouts op een fitness trampoline.

De voordelen van een trampoline workout
Voor een trampoline workout heb je niet heel veel nodig. Alleen een kleine ruimte en een fitness trampoline. Zo’n fitness trampoline is eigenlijk een mini trampoline, doordat ze een diameter hebben van ongeveer 1 meter. Omdat de trampoline op poten staat, zorgt dit voor veel minder geluidsoverlast tijdens een workout dan een normale workout waarbij je veel springt. Daarnaast kun je ontzettend veel calorieën verbranden met een trampoline workout en worden je gewrichten minder belast door de vering van de trampoline.

Je wilt afvallen en je wilt snel resultaat. Wat kan je het beste doen? Naar de sportschool of een dieet gaan volgen? In dit artikel gaan we opzoek naar het antwoord op deze vragen.

Hoe je kunt afvallen?
Afvallen doe je door te zorgen voor een negatieve energiebalans. Dit betekend dat je minder calorieën eet dan je lichaam verbruikt. Omdat je minder eet dan je lichaam verbrand zal het lichaam gedwongen worden de vetreserves aan te spreken en vet te gaan verbranden.

Je kan op twee manieren zorgen voor een negatieve energiebalans: door minder te gaan eten of door meer calorieën te gaan verbranden. Meer calorieën verbranden doe je door meer te gaan bewegen.

Het lichaam verbrand ook al veel calorieën als je niet actief bent. De gemiddelde man verbrand dagelijks 2.500 kcal, zonder actief te zijn. Dit komt omdat er veel energie nodig is om het lichaam warm te houden, de hartslag, de ademhaling, de spijsvertering en tal van kleinere processen die zich contant in je lichaam afspelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *