Krijg betere sportresultaten met deze oefeningen

Sport je om een strakker lichaam te krijgen? Betere sportresultaten krijgen? Dan zal je je vooral richten op cardio. Wil je graag meer spieren kweken? Dan zal je je waarschijnlijk toeleggen tot meer krachtoefeningen. Toch is het belangrijk om te gaan voor zowel cardio als kracht, aangezien je op die manier je volledig lichaam traint. Bij zowel cardiotraining als krachttraining bestaan er verschillende oefeningen die beter zijn dan andere. Ontdek hier enkele van de meeste beoefende sporten en welke oefeningen je kan uitvoeren voor cardio, kracht of beide.

Kramp tijdens het hardlopen voorkomen
Dat hardlopen bijdraagt aan een gezonde levensstijl klinkt je vast niet onbekend in de oren. Het zorgt voor een goede conditie en houdt je jong! Maar soms kunnen nare krampen roet in het eten gooien. Benieuwd naar onze tips om kramp te voorkomen?

#1 Water, water, water
Kramp in de spieren is vaak het gevolg van verlies aan vloeistoffen in de spieren. Zorg er dus voor dat je goed gehydrateerd blijft! Normaal drinkwater is daarvoor het beste. Cheers.

#2 Goede schoenen
Het spreekt misschien voor zich; hardloopschoenen met een slechte pasvorm zorgen voor onnodige spanningen op je spieren. Stress op de spieren kan zorgen voor een vervelende kram tijdens je run. Investeer dus in goede schoenen en laat je hiervoor goed informeren. Een goede demping en pasvorm is essentieel als je blessures wilt voorkomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.